Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen.
Vind je niet meteen een antwoord op je vraag?
Neem dan contact met ons op!

Contacteer ons

Wat zijn HappyPacks?

De HappyPacks van UNICEF hebben een dubbele betekenis: enerzijds zijn het volwaardige en zinvolle geschenken die gegeven kunnen worden aan vrienden en familie, en anderzijds geven ze UNICEF de kans om kinderen in nood te helpen. Uit een lijst kan je producten kiezen die het leven van deze kinderen kunnen veranderen en/of redden, zoals vaccins, schoolmateriaal, medicijnen, speelgoed, ... en zo vind je het perfecte geschenk voor elke gelegenheid, zoals een verjaardag, een huwelijk, Kerstmis of Nieuwjaar.

Is mijn HappyPack een echt geschenk?

Ja, het is een echt geschenk. De HappyPacks van UNICEF zijn meer dan slechts een voorbeeld van wat met je geld kan gebeuren. Het zijn tastbare geschenken, die het leven van kinderen in verschillende gemeenschappen over de hele wereld kunnen veranderen en/of redden.
UNICEF voorziet bijvoorbeeld vaccins die 55% van de wereldbevolking bereiken, nl. 3 miljard dosissen per jaar. UNICEF is ook een van de grootste inkopers en verdelers van muskietennetten ter wereld.

Als ik een geschenk koop voor iemand wat krijgt die persoon dan?

Je kan ervoor kiezen om een e-mail te laten versturen met een certificaat met het gekozen product erop (bijvoorbeeld een muskietennet), een beschrijving van de impact ervan op het leven van de kinderen en een persoonlijk bericht. Je kan er ook voor kiezen om het certificaat zelf per e-mail te ontvangen, zodat je het kan uitprinten en eigenhandig kan overhandigen aan de gelukkige ontvanger.

Naar waar zal mijn geschenk verstuurd worden?

Afhankelijk van de ligging van het land, de dringendheid en de concrete situatie worden de producten per vliegtuig of per boot getransporteerd naar het land die ze nodig heeft.
Bepaalde producten komen van onze centrale stock in Kopenhagen, andere worden rechtstreeks geleverd door de leveranciers (in het bijzonder de vaccins) en nog andere worden lokaal aangekocht om kosten te besparen.
UNICEF doet alle nodige inspanningen om kinderen op moeilijk bereikbare plaatsen toch te bereiken om hun leven te redden of te verbeteren. Of ze nu in afgelegen gemeenschappen wonen of in noodsituaties verkeren, wij proberen er voor hen te zijn. Als dit betekent dat er auto’s, helikopters, motorfietsen, fietsen, ezels of kano’s nodig zijn om de producten te bezorgen, dan gebruiken we die ook.

Als ik een muskiettennet kies, wordt mijn geld dan echt gebruikt om dit product aan te kopen?

Voor elk muskietennet dat je koopt, voorzien wij er een waar het nodig is. Wij voorzien echter in de reële noden van de kinderen wereldwijd. In bepaalde gevallen is het dus wel mogelijk dat het geschenk dat jij in het bijzonder gekozen hebt, toch vervangen wordt door een ander product van dezelfde categorie, omdat er op dat moment meer nood aan is. Op die manier weet je wel steeds hoe je helpt en kan je zeker zijn dat je de juiste hulp geeft aan de kinderen.

Hoe kan ik een HappyPack kopen als ik niet over een kredietkaart beschik ?

Naast de betaling met een kredietkaart is het ook mogelijk om te betalen per overschrijving of via het systeem van Mister Cash Bancontact indien u beschikt over een Bancontact/Mister-Cash-kaart die internetbetalen ondersteunt. Meer informatie daarover vindt u hier.

Is de aankoop van een HappyPack fiscaal aftrekbaar ?

Ja! De aankoop van een HappyPack financiert een concreet product, maar wordt beschouwd als een gift. Het bedrag wordt dus meegerekend bij uw eventuele andere giften voor uw fiscaal attest.
Indien het totaal van uw giften dit jaar 40€ of meer bedraagt, heeft u recht op een fiscaal attest.

Meer info rond fiscaal attest

UNICEF is een stichtend lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF). U hebt recht op informatie. Dit betekent dat donateurs, medewerkers en personeelsleden minstens één keer per jaar worden geïnformeerd over wat er met de ingezamelde gelden gebeurt. www.vef-aerf.be